Miért?
2015. szeptember 03. írta: czatti

Miért?

Most éppen semmi sem történik. Várok. De leírom, miért szeretném (akarom) ezt a házat.

img_0130.JPG

Apukám és anyukám miatt elsősorban. Hogy továbbra is a családé legyen. Sokat dolgoztak, és sokat éltek ezért/ebben a házban. Nagyon sok pénzért is elkótyavetyélésnek gondolnám, de mostanság nagyon keveseket ígérgetnek érte. Nem!

És van két személyes dolog, amiért ragaszkodom a házhoz. S mindkettőt megtartom, ha sikerül.

Az egyik a kandalló, amit apám épített 37  éve. Nem különleges, de az ő kezemunkája van benne. (S meglepően jól működik a mai napig!)

A másik a teraszon felfutó trombita folyondár, amit az öregedő szüleim ültettek majd' húsz éve. Szeretem az árnyékát...

S persze magamért is akarnám megtartani. Mert ott(hon) nyugodt vagyok. És egy hét múlva lesz 35 éve, hogy először aludtam ott(hon). De már hét évesen téglát pucoltam a telek szélén. S diót törtünk hozzá öcsémmel, amiből jutott a földre is. Nőtt belőle egy diófa, még ma is áll a garázs előtt. Hatalmas. (Na, akkor ezért is!)

A bejegyzés trackback címe:

https://erkelutca2.blog.hu/api/trackback/id/tr307753922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása